2009 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

Fyrma "Rengiam Renginius"

Prieš kokį pusmetį su kolegomis užsimezgė diskusija koks galėtų būti renginių organizavimo fyrmos prekinis ženklas. Aš gerus šešis metus ariau reklamos verslo  dirvonus. Kaip žinia, yra tokia reklamos verslo dalis kaip prekinio ženklo statyba (brand building).  Tai gi, pasitelkiau tuos statybos įgūdžius bei bukvalizmo kanonus ir pateikiau tai fyrmai ženklą (bet koks panašumas į realybėj egzistuojantį ženklą yra atsitiktinis). 

Bandysiu paaiškinti šios renginių organizavimo fyrmos prekinio ženklo logiką. Pats pavadinimas Rengiam Renginius byloja, kad ši fyrma rengia renginius (rengiam gi gražiau bei lietuviškiau, nei organizuojam). Be jokių dvejonių ši fyrma rengia tik auščiausios kokybės renginius. Tai yra pabrėžta atsitiktiniu panašumu į vienos automobilių fyrmos logo. 

Štai taip lakoniškomis klasikinio bukvalizmo priemonėmis galima mažyčiu ženkleliu nupasokoti fyrmos prekinio ženklo esmę (brand essence) .

P.S. kaip nebebūtų liūdna, bet Gytis Sakalauskas nėra mano giminė... 

5 komentarai:

Unknown rašė...

čia uab "RabaRbaras" ? :D

Ainis rašė...

Brandas ištiesų labai bukvalus. Tačiau galima dar bukvaliau. "Rengiam reginius" yra labai neblogas tag line'as. Reiktų pavadinimo, kuris yra bukvaliai aiškus: "Renguva" arba "Renginių Imperija". Taigi, viskas atrodytų taip: RENGINIŲ IMPERIJA. Rengiam renginius. Na, ir logo, aišku.

Unknown rašė...

Jo, ir kad būtų galutinai buklvalu, reikia parašyti - logo.

Unknown rašė...

Tarpkitako, aš čia kažkaip pagalvojau, ir supratau, kad ŪAB Renginių Imperija yra tikrai nebukvalus pavyzdys. ŪAB Rengiam Renginius yra žymiai tiksliau dėl sekančios priežasties: Rengiam Renginius yra aiškiai pasakyta, kas su tais renginiais yra daroma, tuo tarpu Renguva arba Renginių Imperija sako, kad jie KAŽKĄ daro su renginiais, tačiau plačiau nepaaiškina. Tai reikštų, jog jie gali imti pinigus už dalyvavimą renginiuose, muštynių sukėlimą renginiuose ir t.t. Tokiu atveju jie galėtų vadintis Renginių Monopoliu, su sąlyga, kad jie vieninteliai teikia šias paslaugas.

Unknown rašė...

ir dar pamaniau, jog ne UAB Renguva, nei Renginių Imperija šiam logotipui netiktų ba ten yra DVI "R" raidės. Renguvos atveju ten turėtų būti tik viena, o Renginių Imperijos - RI, o pakeitus brendą, jau gaunasi nebesolidu, todėl fyrma gali prarasti potencialų klientą, beigi pajamas.