2009 m. sausio 9 d., penktadienis

Bukvalistai

Noriu pasidalinti savo mintimis apie neformalų Bukvalistų judėjimą. Paradoksalu yra tai, kad Bukvalistų judėjimo nariai net neįtaria, kad jie yra Bukvalistai. Ir aš net minties neturėjau, kad egzistuoja toks Bukvalistų judėjimas, nepabijokim ir garsiau pasakyti - Bukvalistų Sąjūdis! Na, masonai yra tiesiog juokingi palyginus su Bukvalistais...

Matyt Tamstom smalsu sužinoti, kokia Aukštesnė jėga davė man žinią apie šį paslaptingą Sąjūdį?

Skubu Jums atskleisti šią paslaptį. Jums nereikia atsisėsti. Galite likti stovėti. Jūs neišvirsite iš savo batų (tapkių, pusbačių, sandalų, vengierkų ir pan.). Kaip sako prancūzai: Take it easy!

Pasakoju. Prieš kokius porą mėnesių kažin kokį guliašą aš gaminau savo nepatogioje virtuvėje (gamint valgyt aš mėgstu ir net gi laikau save toje srityje ekspertu). Gaminu ir galvoje dėlioju abstrakčias mintis. Turiu aš  puikią draugę Agnę (kažkodėl aš į ją kartais kreipiuosi Aiste). Agnė turi savo gyvenimo bendražygį Tomą. Tomas savo ruožtu turi savo fyrmą (sorry, tai ne klaida, man patinka rašyti ne firma, o fyrma) pavadinimu Ratomas. Ta fyrma Ratomas prekiauja įvairiausiom padangom įvariems ratams. Staiga galvoje man iškyla klausimas! Ar tik Ratomas nekilo iš to, kad Ratai ir Tomas? Spėriai šluostaus rankas, griebiu mobilų telefoną (priminkit man, kad vėliau parašyčiau kaip lietuviškai turi vadintis telefonas) ir skambinu Agnei. Tik jai atsiliepus tiesiai šviesiai klausiu, ar Ratomas = Ratai + Tomas. Ji atsako: YES!

Nušvitimas!!! Kaip sako lietuviai,  bukvaliai (angl.: litteraly, rus.: chto vizhu, to poju) Ratai + Tomas = Ratomas. Bukvalistai demaskuoti! Jie egzistuoja! 

Tai suvokęs, prisimenu dar vieną to patvirtimą. Kai dar mokiausi Vilniaus 18 vid. m-loje, turėjau klasioką, kuris savo rašinėlyje rašė, cituoju: "Maironis rašo: "Man liūdna!". Čia Maironis rašo, kad jam liūdna". Pajutot, kokia gili mano klasioko bukvalistinė įžvalga?

Kaip žinia, po nušvitimo labai lengva pradėti dėlioti viską į lentynėles. Jei nors viena gyva būtybė čia užsuks, tai tikrai pateiks Bukvalistų Sąjūdžio egzistavimo pavyzdžių. Welcome! 

Demaskuokime juos. Beje, mano galva, jie yra visuomenės pagrindas, gyvenimo druska, tie trys drambliai ant kurių laikosi Pasaulis.

Šiam vakarui viskas. Laukite tęsinio.

P.S. Būkite kantrūs ir pirmadienį jums bus pateiktas labiausiai pasaulyje įslaptintas dalykas - slaptasis Bukvalistų herbas.  





3 komentarai:

Liutauras rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
senelis rašė...

Gal ir ne geriausias bukvalizmo pavyzdys, bet... Kadaise buvo tokia taksi firma "Makatukas". Taigi, sykį važiuoju šiuo taksi ir smalsumas nugalėjo. Klausiu vairuotojo: "Ką reiškia jūsų pavadinimas"? Tas atsako: "Nieko. Tai mūsų direktoriaus pravardė".

Unknown rašė...

Nežinau, ar čia labai būkval'nai viskas, bet yra taxi fYrma "Mersera". Viskas būtų gerai, tačiau jie Opeliais važinėjasi :)