2009 m. sausio 13 d., antradienis

Slaptasis Bukvalistų herbas (tikrasis)

Galų gale Bukvalistų supergalinga magija nugalėta. Tūla geroji fėja A. (pilno jos vardo negaliu atskleisti, supraskit, Bukvalistai nesnaudžia) atliko baltosios magijos ritualą, panaikindama piktuosius kerus ir paversdama jpg į gif. 

Cha, cha, cha! Mes nugalėjome! Pasauli, pažvelk į ilgus amžius slėptą paslaptį - Bukvalistų herbą!

Na užteks skęsti euforijos jūroje ir snausti ant laurų. Pirmyn prie darbo. 

Kaip supratote, Bukvalistai slepiasi po nekalta golfo klubo iškaba. Paanalizuokime.  Tuoj jūs įsitikinsite, kad tai Bukvalistų herbas. Šiame ženkle yra du kertiniai teiginiai: 1. golfo klubas, 2. iš Lietuvos. 

Kad tai golfo klubas nesupratingam piliečiui piliečiui pasakoma tris kartus. Visų pirma parodomos dvi sukryžiuotos golfo lazdžikės. Antra - tai užakcentuojama golfo kamuoliuku. Ypatingai bukiems tiesiai šviesiai parašoma: golfo klubas! Trys kartai, nei daugiau, nei mažiau.

Iš Lietuvos. Dvejojate? Prašau: Lietuvos kontūras. Dar nesupratote, užpildome kontūrą lietuviškom spalvom. Visiškiems asilams: Lituanika! Ir vėl trys kartai. 

Bukvalistai negailestingi, jie niekada nepalieka jokių galimybių nesuprasti to, ką jie nori pasakyti.

 

   
     

4 komentarai:

Ainis rašė...

Pateikiu keletą refleksijų apie bukvalistų herbą.
Klubo pavadinimo bukvalizmas slypi dar ir rašyboje. Juk tai, kad Lituanika yra Dariaus ir Girėno lėktuvo pavadinimas žino kiekvienas Lietuvos pilietis, studijavęs 10 litų banknotą. Tačiau, taip pat aišku, kad tikrasis pavadinimo rašybos variantas yra LITUANICA. Ir čia bukvalistai negali leisti niekam apsirikti ir perskaityti neteisingai. Tad - LITUANIKA.
Tačiau atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad herbe nemažai nenuoseklumo ir nukrypimų nuo pačios bukvalizmo bukvos ir dvasios. Pažvelkime į kliuškas. Nors buvo pasistengta identifikuoti jų mušamuosius ir laikomuosius galus, nuspalvinus kita spalva (suprask, abmatlinti izulke), tūlam žiūrovui gali kilti klausimas apie pačią kliūškų prigimtį: gal tai ne golfo, o chachiejaus ar žolės riedulio lazdos? Kol kas bukvalizmas į šį klausimą neatsako ir palieka neleistinai daug erdvės interpretacijai. Toliau - kamuolys. Bukvalistai, išleido iš akių labai svarbų kamuoliuko tekstūros aspektą, tad nematydami korėto rašto, mes nagalime būti užtikrinti, kad prieš mus tikrai golfo, o ne pliažinis kamuolys. Tokiame kontekste dar didesnę painiavą įneša sukryžiuota kliūškų padėtis. Tikintiesiems Lietuvos piliečiams, šis kryžius būtinai įgaus religinę prasmę. Tačiau galimos kitos, kur kas platesnės interpretacijos. Pavyzdžiui, sukryžiuotos kliūškos primena propelerį arba variklio ventiliatorių. Tuomet kyla klausimas ką reiškia herbe "Golfas". Gal tai pogrindinė Volkswagen Golf tiuniguotojų organizacija? Be to, propeleris gali reikšti ir dar ne taip plačiai pasklidusį, bet jau galvą keliantį Karlsono Sugrįžimo Liudininkų kultą.
Šių dienų bukvalistų nenuoseklumas ryškus ir spalviniuose herbo sprendimuose. Senukas Žmuidzinavičius turbūt ne kartą vertėsi karste, kai bukvalistai Lietuvos vėliavos spalvomis dabino valstybės kontūrinį žemėlapį. Tad kokia gi valstybė turima galvoje? Atkreiptinas dėmesys ir į nepaprastai siaurą bukvalistams Lietuvos temos traktavimą herbe, pasireškianti simbolių skurdumu. Kur didvyriškumą simbolizuojantis erelis? Gediminaičių stulpai? Vytis ant arklio ir su kardu? Žirgų girdymas Juodmarėse? Baravyko formos vytauto kepurė?
Neskubėkim daryti išvadų apie bukvalizmo aplaidumą. Nors jau išleidęs plačias šaknis tautos sąmonėje, bukvalizmas tebelieka jauna marginaline koncepcija. Iki brandos jai dar reikia ne tik savo fiurerio, pažadėsiančio rytojų, bet ir savo Mein Kampf - formalizuotos doktrinos suteikiančios kriterijus ir sudedančius taškus ant "i". Neleiskime šitam įvykti. Budėkime.

Unknown rašė...

Visiškai sutinku su Ainio nuomone, nors, nepaisant visų Jo argumentų, tai yra paKankamai Bukvalu. Tačiau (!!!) yra vienas neginčijamas įrodymas, jog tai gali būtų paddielkė: Tikrame Bukvalistų Herbe TIKRAI būtų parašyta, jog tai - Lietuvos Bukvalistų Herbas !

Ainis rašė...

Kostas greičiausiai teisus dėl herbo. Be to, remiantis bukva, Bukvalistų klubo pavadinimas turėtų būti "Bukvaluva", arba "Bukvalovė", suprask - bukvalistų ramovė.

Marius rašė...

idomu puslapi radau, darbo agentura siulo darba, pavadinimas UAB Darbinta...